top of page
Search

Ilutulestik on koerale hirmutav! Nõuanded pühadeperioodiks!

Ees on pikk pühade aeg ja sellel ajal lastakse ka palju ilutulestikku. Loomadele on see väga stressirohke aeg. Selleks, et nad ilutulestiku aja paremini üle elaksid tee järgmisi tegevusi:

Kõige tähtsam - väsita oma koer mentaalselt ära. Selleks jaluta temaga päeval ca 1 tund. Traksidega, pika rihmaga - vähemalt 5m pikk, aeglaselt, et koer saaks võimalikult palju nuusutada erinevaid puid, põõsaid, majanurki, lumehunnikuid. Või mine temaga kohta, kus ta saab lahtiselt liikuda - metsa või põllule. Lahtiselt joostes reguleerib koer ise oma füüsilist ja vaimset tasakaalu, kord spurtides, siis nuusutades, siis jalutades. Sellise tegevusega väsib koer kõige enam.

Pea meeles, et ninatöö on ainuke viis, kuidas koer ennast ise vaimselt väsitada saab.

Ilutulestiku ajal püsi oma koeraga toas, ära mine õue jalutama ja saluuti imetlema, sest sinu koer ei naudi saluuti. See on loomale liiga kärarikas ja ehmatav. Haukumisega väljendab koer oma hirmu mitte heameelt.

Saluudi ajal räägi oma koeraga rahustavalt. Ära unusta - koerad loevad meie kehakeelt ja hääletooni väga hästi ja saavad aru, kui me ise oleme närvis. Rahustav kõne on koerale palsamiks.


Saluudi ajal võid viia tema tähelepanu ka muule tegevusele. Palu tal teha trikke, mis talle meeldivad. Kindlasti premeeri oma koera. Või mängi temaga maiusemänge- selleks viska maha peotäis lemmikmaiuseid ja lase need tal üles otsida. Samal aja võid koera kiita ja temaga rahustavalt rääkida.


14 views0 comments
bottom of page