top of page
Search

Nipid kutsika/koera koolitamiseks

NII ARMAS KOER! MA TAHAN TALLE PAI TEHA! Kui sa lähened koerale liiga kiiresti ja seega ebaviiskalt ja koer tunneb ennast ebamugavalt ja hakkab urisema või haukuma, siis seisa paigal ja keera ise pea ära. Sellega annad talle märku, et sa ei taha midagi halba.

SILMSIDE KOERAGA Kui sa õpetad koerale silmkontakti -siis võid ise ka silmi kissitada, et kontakt tunduks pehmem ja sõbralikum.

Kui sa kükitad koera juurde maha ja ta tunneb ennast ebamugavalt, kuna su silmad on tema omadega kohakuti ja talle tundub, et sa jõllitad teda, siis tõuse püsti ja vaata talle ülalt alla, siis see tundub talle kissitamisena ja seega vähem ähvardavana. Paljudele koertele on otsest näokontakti raske taluda.


KOER HÜPPAB SULLE PEALE

Keera koerale selg kui koer näitab agressiivsust või närvilisust sinu suhtes üles. Kui ta hüppab sulle peale (üles), siis keera talle selg ja ole seljaga niikaua kui ta lõpetab selle tegevuse. See on tugev signaal koerale ja kui sa seda pidevalt korda, siis ta lõpetab selllise tegevuse üldse.

TA TÕMBAB RIHMAST JA MULLE SEE EI MEELDI

Kui sa tahad kutsikaga/koeraga jalutamas käia, aga ta tõmbab rihmast ja sellepärast on jalutamine piinarikas, siis õpeta koerale kodus selgeks märguanne, millega sul on kerge tema tähelepanu endale tõmmata -näiteks keele laksutamine. Iga kord kui ta rihmast tõmbab, siis tõmba rihma tagasi – enda poole, et koer saaks aru, et tuleb aeglustada ja samal ajal püüa tema tähelepanu endale enda valitud märguandega. Korda sellist tegevust koos märguandega niikaua, kui ta aru saab, et peab rahulikult jalutama. Jalutamisel kasuta kindlasti trakse!

MU KOER ÄRRITUB TEISTE KOERTE PEALE

Kui su koer ärritub teiste koerte või inimeste või autode peale, siis jäta oma koera ja teda ärritava objekti nii pikk vahemaa, et see koera ei ärritaks. Jaga nippe ka koeraomanikest sõpradega, et kõik armsad neljajalgsed sõbrad võiksid tunda end hästi!

71 views0 comments
bottom of page